Lära barn programmering


Far med barn

Dagens samhälle är interaktivt och vi lär oss saker i allt tidigare åldrar. Vi nätet kan vi redan som barn se på hur man bygger saker, blandar olika produkter, hur man sminkar sig, klipper sig, spelar olika spel och hur man programmerar. Debatten pågår ständigt gällande hur mycket både barn och vuxna bör sitta framför datorn, men det som ofta inte tas upp i debatterna är hur mycket vi faktiskt lär oss via internet. Programmering är idag en av företag mycket eftertraktad kunskap som man, i de flesta fall, får bra betalt för att arbeta med. Att lära barn redan när de är små hur man programmerar kan komma att bli väldigt användbart i när barnet tar klivet in i vuxenlivet.

Programmera mera!

Man med datorMen, vad är egentligen en programmerare? Begreppet är en omfattande och kan inkludera allt från att knäcka koder till att analysera stora datamängder. Programmerare är verksamma inom många ämnesområden; medicin, finans, teknik och försvarsmakten är bara några jobbkategorier som frekvent använder sig av programmerare. Generellt har programmerare bra betalt, de har höga ingångslöner och sett över ett arbetsliv en väldigt bra löneutveckling. På netjobs.com kan du hitta lediga jobb för dig som är nyfiken att kolla vad det finns för typ av arbetsgivare som anställer personer som har studerat programmering och datalogi.

Lär dig olika programmeringsspråk

För att blir framgångrik i rollen som programmerare är det bra att kunna många (eller iallafall mer än ett) programmeringsspråk. Det världsomfattande projektet Hour of Code är ett världsomspännande projekt som syftar till att uppmuntra barn att programmera samt att avdramatisera “kodknäckeri”. Projektets målbild är att varje barn ska kunna ges möjlighet att lära sig mer om datavetenskap. Projektet erbjuder entimmesövningar på hela 45 språk och kräver inga förkunskaper. Man har genom projektet sett att fler tjejer nu har prövat datavetenskap.