Programmering: Framtidens språk


Programmering är ett intressant ämne och även roligt. Tänk dig att du sitter där framför datorn, skriver in lit kod och helt plötsligt har du gjort en egen hemsida. Kanske har du funderat på att bli en programmerare, men vet inte riktigt inom vad. Man kan göra appar, spel, bra program som kan användas över internet eller en sida på internet där människor från hela världen kan registrera sig. Världen förändras, teknologin likaså och det kommer alltid något nytt där behovet av programmerare kommer att finnas. Även barn kan lära sig programmera.

Lära sig Java med mera

Vilken snäll lärare tänker du säkert när hon nämner ordet Java, för en kopp kaffe sitter aldrig fel i början på lektionen. Tyvärr så handlar det inte om kaffe. Java är ett programmeringsspråk. som kom ut under 90-talet och är ett alternativ till C och C++. Jaha, tänker du. Vad är C och C++. De är också ett programmeringsspråk och det finns många fler därute som till exempel Pascal, Perl, PHP och Visual BASIC. Det finns många kurser och utbildningar där man lär sig programmera och det gäller att hitta rätt för just det man vill lära sig och kanske jobba med en dag. Programmerare är eftertraktade på arbetsmarknaden och det är därför det tjatas så om programmering

Dags för en nystart i livet?

Kanske har du kommit till den punkten i ditt liv då du känner att det är dags för en nystart. Du har läst all information angående programmering och du känner att detta är vad du vill göra. Du är en person som gillar utmaningar, att lösa olika problem, jobba i grupp och även självständigt. Du gillar siffror och annat som behövs när man jobbar med programmering. Om så är fallet, då gör du rätt i att sadla om och om utbildningen eller kursen skulle kosta pengar, då finns alltid Sambla där redo att lösa ditt problem. Gör något som du tycker om och som ger dig den den där extra glädjen av att få hoppa upp i luften och slå ihop klackarna när du går till jobbet.